گزیده ای از بیــوگرافی روستای ایور
ایور نام روستایی است که در شمال شرق مرکز شهرستان کاشمر ، در بخش کوهسرخ و در غرب استان خراسان رضوی واقع شده است . این روستا دارای جمعیتی حدود 2900 نفر (1096 خانوار ) که بزرگترین و پرجمعیت ترین روستای کوهسرخ بعد از شهر ریوش می باشد . با اعلام بخشداری کوهسرخ در سال 84 جمعیت مردان روستای ایور 1433 نفر و زنان 1463 نفر می باشد. فاصله این روستا فاصله این روستا تا مرکز بخش یعنی شهر ریوش 14 کیلومتر و تا کاشمر 39 کیلومتر می باشد .
مردم این روستا از تیره پارت ها یکی از آقوام آریایی ها میباشند و دارای زبان فارسی که با توجه به دست نوشته های کتب معتبر، لهجه و زبان آنان برگرفته و باقی مانده دوران ساسانیان بوده و اینک با لهجه کاشمری آمیخته با لهجه نیشابوری همراه می باشد . دین مردم ایور اسلام و مذهب شیعه می باشد . ایور چون در منطقه کوهستانی قرار گرفته است دارای آب و هوای سرد و دارای بارش برف و باران فراوان است و فراوانی زمینها و باغات کشاورزی، باعث رونق زندگی بهتر مردم این دیار شده است . این روستا یکی از اولین روستاهایی در کوهسرخ است که در زمانهای قبل از انقلاب دارای مکتبها و مدارس نوین متعددی بوده و الان نیز به لطف خداوند و تلاش دولتمردان و سعی و کوشش فوق العاده مردم ایور ، دارای مهد کودک ، ابتدایی ، راهنمایی ، دبیرستان دخترانه و پسرانه با امکانات خوب می باشد .
ایور در دامن پاک خود ، مردان و زنانی را پرورش داده که اکنون باعث سرافرازی و سربلندی این سرزمین شده اند از جمله میتوان به رشادت سرداران شهید و چند تن شهید دیگر ایور اشاره کرد و همچنین مهندسان و دکتران و استادان و … اشاره نمود که اکنون در جایگاههای مهمی در سطح شهرستان و استان و کشور مشغول فعالیت هستند که در همین جا برای تمام آن عزیزان آرزوی تندرستی و موفقیت می کنیم .
این روستا دارای آثار باستانی نیز می باشد که به دلایل عدم توجه مسئولین و مردم ، فقط اندک اثری و نامی از آنها باقی مانده است . از جمله می توان به قلعه کهنه چوقان که قدمتی از زمان صفویه داشته و در 5 کیلومتری جنوب روستای ایور ، در کلاته چوقان ( چِغو ) واقع است ، نامبرد .همچنین دارای برجهای نگهبانی و آثار دیگری که الان هیچ اثری از آنها باقی نمانده و فقط سخنان پیران روستا مدعای این گفته می باشد….
از محصولات کشاورزی باغی و زراعی روستای ایور میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
محصولات باغی عبارتند از :
1- بادام درختی که بصورت دیم و آبی که بیشترین سطح کشت را در زمینهای روستای ایور به خود اختصاص داده است .
2- گیلاس 3- گوجه درختی 4- زردآلو 5- سیب 6- انگور 7- هلو 8- گردو(جوز) و .....
محصولات زراعی عبارتند از :
1- گندم 2- جو 3- نخــود 4- هندوانه 5- خربزه 6- خیار 7- یونجه 8- شبدر 9- شلغم و ...
http://www.eivar.org/eivarbiography.htm
E V E M
¤ نویسنده:ساحا |